زیگورات

زیگورات

عیلام. نوشته هایی درباره تاریخ و فرهنگ ایران قبل و بعد از اسلام ...
زیگورات

زیگورات

عیلام. نوشته هایی درباره تاریخ و فرهنگ ایران قبل و بعد از اسلام ...

شیعه اسلام اصیل نه جنبشی پدیده آمده

برخی کم اطلاعان از تاریخ و مذهب و یا مغرضان، سعی بر القا این مطلب دارند که مذهب شیعه پدید آمدهء یک جنبش قومی ، نژادی  و حرکتی سیاسی و به اصطلاح یک اپوزیسیون ایرانی برای مقابله با اسلام یا دولت عربی است. کسانی که این  موهومات را بیان میکنند ، عموما سه دسته اند:

1-برخی تندروهای سنی مذهب، نواصب و جدیدا وهابیت . این دسته شیعه را اینگونه توصیف میکنند  که ناراضیان از خلافت شیخین و عجمان، برای مقابله با دولت اسلامی، جنبشی را با سپر قرار دادن اندیشه های امام علی(ع) و یا به قول خودشان سوء استفاده، به اسم شیعه بوجود آوردند که در تحت پوشش ان اهدافشان را محقق سازند.

2-قوم گراهای عرب یا به اصطلاح جدید پان عرب ها. افکار این دسته به مانند دسته اول است با این تفاوت که معتقدند شیعه حرکتی ایرانی و فارسی است برای احیای حکومت ساسانی در پوشش دفاع و محبت خاندان علی(علیه اسلام)

3-قوم گراهای ایرانی یا پان ایرانیست،ناسیونالیست ها، منکرین و ناراضیان از اسلام آوردن ایرانیان و برخی زرتشتیان.

  عقاید این گروه، افکار دسته دوم را تقویت میکند و معتقدند که تشیع حرکتی ایرانی در پوشش دفاع از امام علی(ع) و خاندانش است . همچنین می گویند اعتقادات شیعه اقتباس شده از آموزه های کیش زرتشتی ست و ملغمه ایست از اسلام و زرتشتی! و... .

نکته جالب در مشترکات افکار دسته دوم و سوم(قوم گراهای عرب و ایرانی) است در عین دشمنی با همدیگر...!

علما و متفکران شیعه (و منصفان اهل سنت و سایر محققان بی طرف) در طول تاریخ افکار باطل این سه گروه را با دلایلی منطقی و محکم رد کرده اند و مشخص است که شیعه همان اسلام اصیل است. اسلام قرآن و اهل بیت(علیهم اسلام) و اگر انشعابی رخ داده، انشعاب اهل سنت و جماعت است که به جای سنت پیامبر(حدیث ثقلین)،سنت شیخین(ابوبکر و عمر)، را پیروی کردند، که بدلیل در دست داشتن قدرت و ثروت در طول حیات تاریخ اسلامی، توانستند با ترویج و تبلیغ مذهب شان، آنرا به مذهب غالب و اکثریت جهان اسلام معرفی بکنند. توجه می دهم به این مطلب دقیق درباره واقعیت و حقیقت تحزب و فرقه گرایی در مکبت اسلام.

در مطلب ذیل، نمونه ای از ردیه های علمای شیعه بر افکار باطل ان سه دسته را مشاهده میکنیم. به قلم استاد محمد تقی شریعتی در کتاب"سقراط خراسان"(کتابی که در تجلیل از این عالم مجاهد نگاشته شده) .

علاقه مندان برای مطالعه بیشتر به کتاب الغدیر و المراجعات و الشیعه فی موکب التاریخ و سایر کتب شیعی مراجعه فرمایند

«...آری ، این است مبانی مذهبی[منظورنویسنده مبانی اصیل مکتب شیعه ا طبق قرآن و سنت است] ، که بی خبران نادان و باخبران مغرض می خواهند آن را ساخته و پدید آمدهء قرون بعدی اسلام معرفی نمایند.
امیر شکیب در حواشی خود بر کتاب "عالم نو در اسلام" تالیف «لوتروپ ستودارد» امریکایی می گوید:
اگر اسباب سیاسی باعث شده که مردم ایران مذهب شیعه را اختیار کنند، درباره شیعه ء عراق و شیعهء یمن که عرب خالص و از نژاد عرب هستند، چه می توان گفت؟
باز می گوید:
در کتاب "زینت" تالیف ابوحاتم رازی، در تفسیر الفاظ متداوله میان ارباب علوم آمده، و صاحب "روضات" نقل کرده که « نخستین نامی که در اسلام در زمان رسول خدا-صل الله علیه و آله- به وجود آمد، نام «شیعه» بود، و چهار تن از برگزیدگان صحابه دارای این لقب شدند: ابوذر، سلمان،مقداد بن اسود،عمار بن یاسر، و بعدا بتدریج در میان دوستداران علی لقب مذکور ،متداول و مشهوذ گشت».
و می گوید:
اجمالا تشیع در ایران پدید نیامده، بلکه مقدٌم بر همه جا در خود حجاز( که میهن عرب و مرکز دین مقدس اسلام است)، شروع شده، و سپس به وسیلهء ابوذر در شام، و از آن دو جا به سایر ممالک سرایت کرده است.
و همین دانشمند، در همان حواشی، اثبات می کند که مذهب ایرانیان ابتدا تسنن بوده، و حتی طبق مدارک معتبر،بعضی از شهرهای این کشور از قبیل اصفهان ناصبی بوده اند، و مذهب تشیع بعدها رایج شده، یعنی بعد از آنکه اغراض سیاسی که یاوه بافان خیال می کنند شیعی گری را به وجود آورده از میان رفته، و دولت عرب نفوذی در ایران نداشته است،رواج یافته. اگر تشیع را ایرانی روی اغراض سیاسی به وجود آورده باشد چرا ابوحنیفهء ایرانی را ( که امام اعظم اهل سنت است)، رها کرده و جعفر بن محمد را پیروی نماید؟
با توجه به این عرایض،یقین دارم برای اهل انصاف کوچکترین شکی در بطلان قول کسانی که مذهب شیعه را مولود سیاست ایرانیان می پندارند باقی نماند ... .»

سقراط خراسان ص155-156

همچنین بنگرید به این مطلب درباره برخی شبهات:

آیا شیعه مولود طبیعی اسلام ایرانیان است؟

آیا شیعه، مکتبی ایرانی است؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد